Om

Om Arkitekt Daniel Nielsen

Jeg er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København. Derudover uddannet bygningskonstruktør fra BTH Haslev med speciale inden for miljørigtig projektering. Oprindeligt er jeg udlært tømrer, og har derfor også en praktisk erfaring med at bygge. Jeg er detaljeorienteret, med en forkærlighed for træ og godt håndværk.

Igennem årene har jeg lært at bruge min kreativitet sammen med min håndværksmæssige baggrund til at formgive unikke huse og sommerhuse.

I over 20 år har jeg interesseret mig for og arbejdet med miljøvenlige og komfortmæssige designløsninger, såvel energioptimerede løsninger.

Det at tegne og designe

Igennem årerne har jeg haft den store fornøjelse at hjælpe private bygherrer med at tegne nye huse eller ombygge noget eksisterende. På enkelte sager har jeg også været medbygger på byggerierne.

At have udviklet projektet sammen med bygherre, og også have mulighed for at bygge og følge projektet på nært hold giver en helt særlig viden og erfaring der kommer de næste projekter til gode. Det at sørge for at alle designmæssige løsninger også bliver gennemført som tænkt, er en vigtig faktor for den samlede oplevelsen af processen og målet om at drømmehuset bliver helt som ønsket.

En godt råd når man vil realisere ens boligdrøm er at bruge den nødvendige tid på at gennemtænke projektets design og materialevalg mens man er i gang med at tegne. Det er langt lettere at ændre et projekt mens det er på tegnebrættet end når man er i gang med at bygge. Hastværk er lastværk!

Et andet godt råd er at, lad være med at gå på kompromis eller spare småting væk. Vælg det du bedst kan lide. Tænk på at det du får bygget er til dig selv, og noget du formentlig skal bo i mange år. 

Det at bygge og realisere

Ønsker man at ens bolig skal være perfekt, så skal man ikke bare tegne den, man skal også selv bygge den! Hvis man har modet og viljen så er det, det hele værd! Men husk, som selvbygger tager alting altid længere tid end forventet. 

Det har jeg selv prøvet. Jeg har selv tegnet og bygget vores eget sommerhus. Der er ikke et stykke træ eller skrue jeg ikke har haft fat i. Processen var til tider været hård, men resultatet giver mig 100% tilfredsstillende, og det er nok ikke sidste gang.

Jeg har også været medbygger ved flere byggerier som han også selv har tegnet. Det gør at alle de designmæssige ideer og detaljer jeg har udtænkt også blev som tegnet. Det er ikke noget jeg gør længere, det blev ofte alt for tidskrævende så nu fokusere jeg kun på at designe og tegne, og overlader udførelsen til gode samarbejdspartner.

ERFARING

Uddannelse og kurser

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere